Vrijdag 25 oktober orgel improvisatie op film Charlie Chaplin in Schijndel

By Nieuws, Uncategorized

Er stond een fout in de agenda, die nu goed is bijgewerkt: Geerten geeft 25 oktober een concert in Schijndel! Het zal het laatste concert zijn in de concertreeks in de Servatiuskerk op de markt. Dit concert zal de film ‘The Kid’ worden vertoond en Geerten zal hierop improviseren. Geerten geeft nu al een aantal jaren improvisatieconcerten op orgel. Het improviseren op een stomme film is iets wat hij met veel plezier doet. Ook in Peking, China, gaf hij in september dit jaar een improvisatieconcert. Daarnaast gaf hij een masterclass improvisatie, waarbij hij muzikanten met uiteenlopende ervaring achter het orgel op hun eigen niveau liet kennismaken met improvisatie op orgel.

De film ‘the Kid’ is geregisseerd door Charlie Chaplin. Het gaat over een klein kind dat door Charlie Chaplin (een armoedzaaier) wordt geadopteerd. Hij en het jongetje beleven samen veel avonturen. Het is de grote vraag of de moeder van het jongetje hem uiteindelijk zal herkennen en erkennen als haar zoon.

Natuurlijk is iedereen, jong en oud, welkom om vrijdagavond 25 oktober om 20:00u in de Servatiuskerk in Schijndel. Geniet mee van een ouderwetse Stomme Film ‘The Kid’ met Charlie Chaplin, muzikaal omlijst en begeleid door Geerten op orgel.

Nieuwe composities van Geerten Liefting

By Nieuws, Uncategorized

Het is al even geleden dat er een nieuws update is geweest op deze website. Achter de schermen is er hard gewerkt. Geerten gaf vorig jaar veel concerten. Er zijn echter ook composities van zijn hand verschenen, veelal in opdracht gemaakt.

Ook afgelopen jaar heeft Geerten hard gewerkt aan een aantal nieuwe composities. Voor de meest recente update klik je hier.
We lichten er een aantal werken uit:
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de Missa te Deum, voor driestemmig koor (s-a-b) en orgel. Dit werk, een mis in katholieke traditie, is in opdracht geschreven van de Lambertuskerk te Rotterdam en zal op 21 september in premiere gaan.
Daarnaast zal zaterdag 21 april in St Albans een nieuw werk voor orgel en sopraan in premiere gaan. Geerten heeft speciaal voor deze gelegenheid het gedicht Futility van Wilfred Owen op muziek gezet.
Voor de muziekbijlage voor Muziek en Liturgie zal in augustus een solo orgelwerk verschijnen over het lied Wij moeten Gode zingen van Willem Vogel.
Ook zal Geerten op 26 juli een nieuw orgelwerk spelen in de St Bavo te Haarlem.